Skolas ēdienkarte

PUSDIENAS:

MAKARONI AR MALTO GAĻU

SALDSKĀBMAIZE

SALĀTI

KUKURŪZAS PĀRSLAS  AR PIENU

PUSDIENAS:

VISTAS GAĻAS ZUPA

RUPJMAIZE

RĪSU BIEZPUTRA AR IEVĀRĪJUMU

PUSDIENAS:

AKNU PLĀCENĪŠI

VĀRĪTI KARTUPEĻI

SALDSKĀBMAIZE

SALĀTI

DZĒRIENS

PUSDIENAS:

SKĀBEŅU ZUPA

RUPJMAIZE

KAKAO KRĒMS AR ĶĪSELI

PUSDIENAS:

SAUTĒTI KĀPOSTI AR GAĻU

SALDSKĀBMAIZE

VĀRĪTI KARTUPEĻI

PIENA ĶĪSELIS

Vēlamies Jūs iepazīstināt ar informāciju, kas saistīta ar ēdināšanu.

1.-4. klasei ir valsts apmaksātas brīvpusdienas.

5.- 9. klasei ir Madonas novada pašvaldības apmaksātas brīvpusdienas.

1.-4. klašu skolēnu kopgalda ēdināšana ir pirmajā maiņā plkst. 11:40,

5. – 9. klašu skolēnu ēdināšana ir otrajā maiņā plkst.12:40.

Pusdienu ēdienkartes pieejamas Kalsnavas pamatskolas mājas lapā, kā arī uz vietas skolas ēdnīcā.

Produktu piegādes aizkavēšanās gadījumā ēdienkarte var tikt mainīta.

  1. Skolēna ēdienkartes galvenais rādītājs ir atbilstība veselīga uztura principiem.
  2. Spēkā ir Ministru kabineta noteikumi Nr.172, kas nosaka konkrētas prasības uztura normām. Tās ierobežo gan neveselīgu produktu, gan arī sāls un garšas pastiprinātāju izmantošanu bērnu ēdināšanā.

Īsumā:

  • pusdienu ēdienkartē obligāti jāiekļauj otrais ēdiens un zupa vai deserts;
  • skolēnu uzturā nav atļauts ietvert frī kartupeļus, kartupeļu kroketes un citus eļļā vārītus pārtikas produktus;
  • pasniedzot ēdienu, piedevu veidā ēdienkartē neiekļauj majonēzi, kečupu, tomātu mērci, krējuma izstrādājumus;
  • desu izstrādājumus, žāvētus, kūpinātus, sālītus gaļas un zivju produktus, kā arī rūpnieciski ražotus pelmeņus, kotletes, frikadeles, zivju pirkstiņus skolēnu uzturā iekļauj ne biežāk kā vienu reizi nedēļā un tikai tad, ja tie atbilst noteiktām prasībām.

Vēlamies pievērst uzmanību  produktiem,kuri var izraisīt alerģiju vai nepanesamību. Gadījumā,ja Jūsu bērnam ir novēroti alerģiski simptomi lietojot kādu no šiem produktiem, lūdzam ziņot ēdnīcas vadītājai, lai kopīgi risinātu šo jautājumu.

Pārtikas produkti un to grupas, kas izraisa alerģiju vai nepanesamību:

  1. graudaugu produkti, kas satur lipekli (kvieši, rudzi, mieži, speltas kvieši, tritikāle vai to hibridizētie celmi);
  2. vēžveidīgie un to produkti;
  3. olas un to produkti;
  4. zivis un to produkti;
  5. zemesrieksti un to produkti;
  6. sojas pupas un to produkti;
  7. piens un tā produkti;
  8. rieksti (lazdu rieksti, mandeles, valrieksti, indijas rieksti,pekanrieksti, brazīlijas rieksti, makadamijas rieksti,pistācijas rieksti);
  9. selerijas un to produkti;
  10. sinepes un to produkti;
  11. sezama sēklas un to produkti;
  12. lupīna un tās produkti;
  13. gliemji un to produkti.

LR Zemkopības ministrija īsteno ES programmu “Skolas apgāde ar augļiem, dārzeņiem un pienu”, kuras mērķis ir veicināt svaigu augļu, dārzeņu un piena patēriņu skolēnu vidū, sekmēt skolēnu pareizas un veselīgas ēšanas paradumus, sniegt ieguldījumu cīņā ar aptaukošanos.

Programmā iesaistītajās skolās skolēniem tiek izdalīti augļi, dārzeņi un piens saskaņā ar skolas apgādes tiesībām. Programmas ietvaros izveidota vienota informatīvās bāzes platforma internetā – www.piensaugliskolai.lv

Programma   “Piens un augļi skolai’’  nosacījumi paredz, ka svaigus augļus (ābolus, bumbierus, dzērvenes), dārzeņus (burkānus, kāļus, kolrābjus, kāpostus, ķirbjus) vai šo produktu asorti, kā arī pasterizētu pienu bez piedevām mācību gada izdales periodā trīs reizes nedēļā bez maksas var saņemt bērni  1.-9. klasē.

Kalsnavas pamatskolai 2018. /2019. māc.gadā ir noslēgts līgums par ābolu piegādi ar ZS “Jāņkalni’’ un

AS “Lazdonas piensaimnieks’’ par piena piegādi.